mandag 4. juli 2011

Drunknar vi inte snart i läckra recept?


Squash med sitron- og soyamarinert portebellosopp? Tomatsallad med turkisk tahinisås?

Hur filéar och styckar man en hel lax? Imponera med en snygg dekoration till desserten eller gör en härlig hemgjord dressing - det är inte svårt att göra. Här har du möjligheten att lära dig från grunden. Se på en matlagningsfilm eller följ en steg-för-steg beskrivning Internett ger nya möjligheter att lära sig laga mat från grunden, och det är väldigt användbart.

Dessutom är ju halva bokhandlarna, och metrar i våra hem, fyllda av kokböcker som visar hur man lagar såsen från grunden, och hur man med läckra råvaror skall få till den perfekta måltiden.

Som om inte det vore nog finns för säkerhets skull också en himla massa matlagningsprogram på TV som visar precis hur vi skall göra. För att uttrycka sig försiktigt är det goda möjligheter att kunna laga en sund och god måltid absolut
där.

Så där sitter vi i våra hem, surfar på internett, med hyllmetrar av kokböcker och tittar på matlagningsprogramen som visar hur man bygger upp den läckra måltiden. Och vad gör vi? Kastar i oss mer och mer Toro, Santa Maria, frusen pizza och annan färdiglagad mat.

Paradoxalt är väl bara förnamnet?

Ingen kommentarer: