onsdag 29. juli 2009

Drillo på ville veier

I et intervju med NTB viser landslagssjefen i fotball, Egil "Drillo" Olsen at han mistet kontakten med klubbfotballen. Hvis han er sitert riktig sier han "Skal norsk fotball nærma seg verdenstoppen bør utdannede trenere ta over treneransvar der foreldre i dag styrer barnas lag".

Han tror sikkert at han ikke er kravstor når han legger til: "Det fins sikkert dyktige foreldre også, men da kan vi ende opp med mye rart. Man behøver ikke kompetanse og ferdigheter opp mot det eliteserietrenere har for å trene aldersbestemte lag, men noe pedagogisk utdannelse og en viss andel kunnskap om fotballferdigheter bør man ha".

1. Tror Drillo at fotballagene har mulighet for å ha profesjonelle trenere på barnenivå? Det er selvfølgelig totalt urealistisk og sannsynligvis ikke ønskelig.
2. Er det ikke nok loddsalg, dugnader og andre fikse ting for å få inn penger til virksomheten? Hvordan vil det se ut i en "Drillo-verden"?
3. Tror Drillo at det står en kø av folk som ønsker å bruke store deler av fritiden sin på å trene lag.

Isteden bør Drillo gi stående applaus til alle foreldre som er med og bidrar til at unger for prøve seg på fotball. Det er en forutsettning for at så mange velger akkurat denne idretten og dermed prøver om de har talent på området. Uten disse foreldrenes innsats så hadde nivået på fotballen vært betydlig dårligere.

Tror dere at de beste fotballtalentene i Brasil, Afrika, eller for så vidt i Europa, har hatt profesjonelle trenere som barn? Det tror ikke jeg.

Det er positivt om trenere gis tilbud om utdanning så at de kan utvikles i rollen. Men uten foreldreinnsats stanser idretten.

Ingen kommentarer: