fredag 16. januar 2009

Så till fotboll :-(

Det viktigaste av allt oviktig. Här är jag en desillusionerad supporter av Manchester City sedan dag jag visste att det fanns något som hette engelsk fotboll.

Vi är vana med att det går upp och ned, och mest ned. Jag har levt på hoppet i tre olika divisioner. Det gör oss inte så mycket. Bara vi får slå United en gång i bland.

Så kommer den ena galningen efter den andra in som ägare. Fast de har ett av Premier Legaues bästa ungdomssatsningar så skall de alltså köpa sig till succé. Vi kanske längtar efter en placering bland de fem bästa en gång. Men ärligt talat, få av oss gillar att de med oljemiljarder i bakfickan skall köpa in varenda spelare som låter sig köpa för pengar.

Fotbollen har blivit sjuk av før mycket pengar och just nu är det City som sitter på den största penningpungen. Jag føredrar division 2 med Shaun Goater.

Eller som den gamla citysupportern Simon Hattenstone skriver i The Guardian:
I still can't believe Kaka will sign. I don't want to believe that one of the world's leading footballers would stoop so low as to join us. But say he does, and just say we go on to buy up the entire Brazil squad for a few trillion quid, and they did gel, and we did win the league with the most expensive team ever assembled, would it really feel like a triumph? I hope not.

Ingen kommentarer: