tirsdag 28. oktober 2008

De driver folk i famnen på de intoleranta

USAs arbete med att förstora Mellanöstern fortsätter. Nu har de bombat i Syria. Läs The Guardian. Därmed har de fått ännu fler motståndare i regionen.

Det är inte första gången de aktivt arbetar mot sina intressen. Invasjonen i Irak kom ju till eftersom a) det var ett samband mellan Al-Quaida och Saddam Hussein och b) Irak hade kemiska vapen. Bägge delar var falskt alarm och något som USA hittade på för att Bush skulle få ut och kriga. Det är hemskt att säga det, men antagligen för att hans bidragsgivare i vapenindustrin skulle bli tillfredsställda.

Tillsammans med Israel har de förstört en region som inte var mindre fredlig än andra. De har ockuperat landområden och struntat i FN-resolutioner på löpande band. Förra statsministern Omert sa strax innan han avgick att Israel måste lämna tillbaka alla dessa områden innan det kan bli fred. Bravo!

Israel med amerikanskt stöd satte i gång krig mot Libanon som fick hela det krigshärjade folket att applådera Hizbollahs motangrepp. Vare sig Hizbollah eller Hamas accepteras som representanter för sina land fast de har blivit folkvalda. Dessa rörelser representerar inte något av det jag hoppas på för sina land, men de får starkt stöd på grund av det USA och Israel gör.

Med sin politik driver de folk i famnen på dessa intoleranta grupper.

Eller vad tycker du?

Ingen kommentarer: