torsdag 16. oktober 2008

Statsministeren i India og presidentvalget i USA

I pub-quizen jeg deltar i fikk vi spørsmålet om hvem som er statsminister i India? Vi, og de andre lagene, syntes det var et vanskelig spørsmål. Vet du svaret?

Selv om vi krystet fram et svar, som viste seg være riktig, så slo det meg athvem som er president i Kina var minst like vanskelig. Det er jo pinlig at vi ikke er sikker på statslederne i verdens to mest folkerike land.

Hvor slående er ikke kontrasten mot amerikansk politikk? Der får vi vite alt om kandidatene, deres fruer, bilmerke og minste endring i meningsmålinger. De fleste norske medier har egne sider om dette, for eksempel NRK. Og det er et fascinerende valgsystem med to kandidater og mye makt på spill.

Selv har jeg den siste tiden lest Michael Moores guide to the election. Den var helt ok, men ganske ujevn. Blant annet inneholdt den et fantastiskt godt svar på spørsmålet om hvorfor Vietnam holdt John McCain som fange i fem år, han som virker å være en så hyggelig type?

I en annen quiz fikk vi spørsmålet om de ti som var presidenter mellom Franklin D. Roosevelt og George W. Bush? Stolt hadde jeg ingen problemer med å skrive dem i rekkefølge.

Men så var det dette med Kina og India. Da blir det snarere pinlig hvor mye vi vet om U.S.A i forhold til andre land.

Skjerpning medier, skjerpning Iwar, skjerpning du som leser dette. Vi bør i større grad orientere oss også om andre deler av verden.

Svaret på hvem som er Indias statsminister var for øvrig Dr. Manmohan Singh.

3 kommentarer:

sånnsett sa...

Du har så rett....
Gratulerer med ny blogg - kommer helt sikker til å "svinge innom" for å lese det du skriver :-)

Tore O. Sandvik sa...

Grattis med blogg, og ja; du har et særdeles godt poeng.

Jeg har faktisk vært på møte med både den tidligere Presidenten i India (i presidentpalasset) og med han som var statsminister i 2001 (han har et langt og vanskelig navn, men ligna noe helt utrolig på Per Ravn Omdal).

Kineserne er også vanskelig å følge med på, men vi har god oversikt over hvem som styrer søsterregionen vår; Chongqing

Rune Hegge sa...

Flott med blogg, ikke sant? Har lagt deg til som spennende objekt i bloggen min om du ikke har noe imot det.

Nå har ikke jeg møtt noen av de du snakker om så jeg får bare si at det er interessante betraktninger du kommer med.

Uansett.... Lykke til med Bloggen!