onsdag 12. november 2008

Galt å gi etter for fagforeningsleder med hybris

Det er urovekkende at Regjeringen ved justisministeren plutselig på en fagforbundskonferanse kan presentere mere penger til den sektoren enn han kunne i forslaget til statsbudsjett en måned tidligere. Normalt er det et dårlig tegn. Etter en slik aksjonsform som Politiets fellesforbund har hatt i høst er det farlig. Det kommer nemlig å vise veien for andre som vil ha økte bevilgninger. Som man bäddar får man ligga, sier vi på svensk.

Politileder med hybris
For denne gangen har gått det over alle støvelskafter for Arne Johannesen i Politiets fellesforbund. Det er mulig at politifolkene fortjener å øke sitt lønnsnivå mer enn andre. Om det vet jeg for lite for å si noe fornuftig.

Jeg kan heller ikke garantere at det står bra til med bemanningen overalt i politiet. Men sykemeldinger, bevisst dårlig skyting og plutselig nekt til overtid. Det skal mye til for å tro at det ikke er en kampanje iscenesatt av en fagforeningsleder som har stor makt.

Arne Johannesen har vært profilert som leder. Han har ofte fått sin vilje fram. Han dukker opp på alle TV-skjermer.

Jeg tror at han har fått storhetsvansinne med inntrykk av at han bør og kan bestemme mye mer enn hans posisjon tilsier. Fenomenet er jo kjent som hybris.

Svekket tillit
Selv presenterte han i går undersøkelser han selv hade bestilt som viste fantastiske resultater om støtten for deres krav. Som man roper får man svar.

VG hadde en egen undersøkelse i dag som viser at 25 prosent har fått svekket tillit til politiet som en direkte følge av kampanjen. Jeg er en av dem. Politiet har i objektive slike undersøkelser nytit stor tillit. Nå gambler politiets fagforeningsledere med den.

Sammen med spekulative annonser tror jeg de skremmer bort folk fra å søke seg til politiet.

Det er ille nok. Hvis det nå viser seg at Regjeringen bøyer seg for slike metoder er vi absolutt inne på feil spor. Eller hva tror du?

Ingen kommentarer: