søndag 5. april 2009

Namedropping på toppnivå

Vi var femten personer i alderen 20-30 som for rundt USA i en måned. Vi kom fra forskjellige europeiske land og som aktive innen politikk og samfunnsliv hadde vi fått invitasjon og stipend fra den amerikanske regjeringen. En fantastisk mulighet å se Washington, Cleveland, Iowa City, Portland, Los Angelos, Jackson og New Orleans.

Ikke bare ble vi bedre kjent med amerikansk politikk og kultur. Det beste var nesten å bl ikjent med folk fra Slovenia, Portugal, Belgia, Irland, Tyskland, UK og de nordiske land. Som i mange andre sammenheng ble det slik at vi fra Norden hengte i hop litt ekstra. Dansken og jeg delte rom iblant for å kunne bruke litt mer penger på andre ting. Han hette Lars Løkke Rasmussen og i dag er han blitt utnevnt til statsminister i Danmark.

Det var en hyggelig fyr, men likevel er jeg overrasket over at han er kommet så langt innenfor politikken. Uten å gå i dybden på det. Et portrett fra danske Politiken kan du lese her.

Muligheten kom som kjent når Anders Fogh Rasmussen ble ny generalsekretær i Nato. Jeg må si at jeg er skeptisk til det valget. Anders Fogh Rasmussen var på mange måter George W Bushs ambassadør i Europa. Gang etter gang sto han opp for Bushs katastrofale politikk. Det er symptomatisk at når Bush sluttet som president ringte han noen av sine nærmest allierte. Berlusconi, den georgiske katastrofen Saakasjvili og Fogh Rasmussen.

Når verdenspolitikken endelig er blitt kvitt Bush så setter de inn Fogh Rasmussen som generalsekretær i Nato. Merkelige saker.

Ingen kommentarer: