mandag 20. april 2009

Skall snyltarideologien få politiskt inflytande?

Efter Pirate-bay-dommen har Piratpartiet fått tusentals medlemmar. Det säger ganska mycket om vår tid.

Nog har musikk-krängarna, bolagen och artisterna varit slappa med att ladda om när fildelningen startade. Det verkar som de trodde att internett skulle gå över…

Men egentligen är det väl ganska rimligt att artisterna bör få någon form av ersättning för den konst de utför? Är det ingenting som skorrar när film och musik är gratis?

I en demokrati skall folk engagera sig. Därför vill jag ge all ros till Piratpartiet för att de istället för att slänga sig i soffan, eller skrika sig hesa på nätet väljer att försöka förändra lagarna. Heder, ära och hurra!

Vilket inte hindrar att jag är starkt emot att de skall få tillräckligt med röster för att få någon form av politisk inflytande. Det är naturligtvis fullständigt otroligt att man tycker att en organisation med så snäva åsikter skall få inflytande över allt från försvars- och utrikespolitik til miljöfrågor och social välfärd. Efter mitt tycke verkar det vara ett parti som bygger på en snyltarideologi vars åsikt är att världens viktigaste problem är att man behöver betala för musik och filmer. Det är inte lovande.

Det tycker jag, och blir väl antagligen inte speciellt populär av en sådan åsikt. Frågan är vad du tycker?

2 kommentarer:

Jo Bjørn sa...

Aristoteles - “A democracy is a government in the hands of men of low birth, no property, and vulgar employments.”

Iwar sa...

Men Churchill sa at:
"Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time."

Og når det gjelder demokrati liker jeg Churchill bedre enn Aristoteles vars uttalelse blir enda mer brutal når en tenker på at majoriteten på den tid ikke hadde stemmerett til demokratin.